Lolland

 
KONTAKT
Fair Trade Butik Lolland
Søndergade 17
4900 Nakskov
Tlf. 54 92 27 93

Åbningstider:
Ma-fre: kl. 10-17
Lørdag: kl. 10-14

E-mail: fairtradelolland@gmail.com
Facebook: Facebook

KONCEPT OG HISTORIE

FAIR TRADE LOLLAND er en butik, der fører et bredt udvalg af Fair Trade varer.

Butikken drives af en gruppe på ca. 10 frivillige kvinder, der fordeler arbejdet imellem sig, og større beslutninger tages på et månedligt fællesmøde. I vores butik sælger vi kunsthåndværk og andre varer fra den 3. verden, og formålet er at hjælpe fattige mennesker i ulandene ved at købe og sælge deres varer efter Fair Trade principper.

Forretningen åbnede i 2006, men har reelt eksisteret som bogcafe og ulandsbutik siden 1986. I 2006 smed vi bøgerne ud, meldte os ind i FTD og udvidede udbuddet af Fair Trade varer, og det har vi ikke fortrudt.

VARESORTIMENT

Vi lægger vægt på kvalitet, design og bæredygtighed, og vi prøver hele tiden at forny udbuddet af varer.

Vi sælger tasker og tekstiler (sjaler og duge) fra Indien, stenskulpturer foruden fugle og dyr, lavet af gamle olietønder fra Zimbabwe, kurve fra Ghana og Bangladesh, smykker fra Kenya og Ghana, glas fra Mexico, legetøj fra Sri Lanka og Bangladesh og måtter og kludetæpper fra Bangladesh – og meget, meget mere.

EVENTS OG ARRANGEMENTER

Bag forretningen står en forening, som ud over butiksdrift også laver forskellige arrangementer til støtte og oplysning om den 3. verden. Vi deltager gerne både i events, arrangeret af FTD, og i lokale events, og vi fortæller gerne om Fair Trade tanken.
Endelig har vi hver måned en udstilling med en lokal kunstner.

STIL OG STEMNING

Vi har en spændende butik med et stort udvalg af gedigent kunsthåndværk og andre varer fra den 3. verden. Kom en tur til Sydhavsøerne, og læg din vej forbi FAIR TRADE LOLLAND, som er placeret midt i Nakskov Gågade.  Der er altid kaffe på kanden og tid til en snak omkring bordet i hjørnet af vores butik.