Historien om LoveLou Jewellery

Firmaet LoveLou Jewellery blev oprettet i maj 2015, på en rejse i Guatemala. 

Louise B. Shea og hendes ægtefælle Damon Shea, som er fra New Zealand, mødtes i 1998 i Guatemala, hvor de begge rejse rundt med rygsæk. Med oprindelse fra hver sin halvkugle, faldt de begge både for hinanden, men i høj grad også for Guatemala og dets befolkning. Det er blevet til mange rejser frem og tilbage, men også mange andre lande er blevet besøgt.

"Vi er begge universitetsuddannede, men har valgt at arbejde på det praktiske plan, hvor vores brede teoretiske viden gavner os begge. Jeg har arbejdet med stofmisbrugere, psykisk syge og dobbeltdiagnosticerede misbrugere for Københavns og Frederiksberg Kommune i en del år, men også som markedskonsulent på Berlingske Tidende, og som faglig sekretær i en fagforening. Jeg har en handelsgymnasie uddannelse, har gået på Idrætshøjskole og været AFS udvekslingsstudent i Italien."

Her mange år efter, er der blevet etableret nye og spændende forbindelser og ikke mindst i Guatemala, med en helt speciel familie i Santiago ved Atitlan-søen, som i samarbejde med CPH Heartbead by LoveLou Jewellery, fremstiller det ene smukke stykke smykke efter det andet.

Louise Shea udvikler alle de nye designs og udarbejder arbejdspapirer med påsatte perler, som kvinderne i kooperativet producerer smykkerne efter. Mange af dem kan hverken læse eller skrive, endsige tale spansk, som er hovedsproget i Guatemala. En del af dem er eneforsørgere og ved at kunne fremstille smykker i hjemmet, kan de forsørge sig selv og familien uden at skulle gå på kompromis med børnenes sikkerhed. Denne familie, disse mennesker, er det oprindelige folk i Guatemala. De er indfødte og taler deres helt eget sprog Tz’utujil. De lever af at producere deres traditionelle håndværk, som for denne familie betyder håndlavede smykker.

Smykkerne bliver solgt i Danmark og der har på kort tid udviklet sig en interesseret kundegruppe. LoveLou’s kundegruppe får direkte information om smykkernes oprindelse og faritrade konceptet sammen med de købte LoveLou smykker idet jeg vedlægger en fly’er. I denne fly’er beskriver jeg konceptet faritrade og håber på den måde, at budskabet kan sprede støtter i resten af verden, i kampen mod fattigdom, og ønsket om, at alle kan få adgang til en uddannelse og leve et værdigt liv.

LoveLou jewellery arbejder også på at gøre opmærksom på emnet fairtrade ved at være tilmeldt så mange messer, markeder og udstillinger som muligt:

"Det er her jeg møder mange forskellige nye mennesker og potentielle kunder. Det er ved at være ude hvor min mand og jeg taler direkte med folk om vilkårene for befolkningen i 3. verdens, at vi skærper forståelse for andre befolkningsgruppers levevilkår  og giver andre indblik i, hvorledes man kan skabe en bæredygtig symbiose. Vi er på mange måder afhængige af at producentgruppen har det godt og trives og vice versa. Jeg har den direkte kontakt til en helt specifik familie. Mine kunder bliver simpelthen så glade når de hører, at de smukke armbånd kommer direkte fra den person, som har produceret dem. Der skabes ikke alene en kontakt mellem kunden og mig, men også en bevidsthed mellem kunden og producentgruppen. Jeg ser i høj grad LoveLou Jewellery som en broforbindelse, for budskab og empatisk indlevelse, mellem to vidt forskellige kulturer der udvikler sig sammen, på en respektfuld og værdig måde."

Se også: Fair Trade importører: LoveLou Jewellery