Fair Trade butikker: Vindue til verden

Relevant indhold: 

FTDs Butikskoncept

Her kan du læse, hvilke krav der stilles til Fair Trade Butikker:

Vidste du at salg af kurve i Danmark forebygger børnedødelighed i Kenya? Eller at produktion af designsmykker betyder skolegang for ghanesiske børn? 

Du kan købe produkter i en Fair Trade butik med god samvittighed, uanset om du vælger et designprodukt eller et stykke håndværk. Udover et stykke unikt håndarbejde får du som forbruger med i købet vished om, at du er med til at ændre mulighederne for mennesker i den 3.verden. Fair Trade Butikker arbejder på at tilbyde de lækreste varer af bedst mulig kvalitet - og vi er stolte over at kunne præsentere livsstilprodukter, som er producerede med respekt for mennesker.

Foreningens Fair Trade Butikker har desuden en særlig mission: De skal øge kendskabet til og salget af Fair Trade varer. Mindst 70% af butikkens varesortiment skal være produkter fra godkendte producenter i den 3. verden. For at kunne tilbyde et bredt sortiment, butikkerne handler Fair Trade butikker ikke alene med Fair Trade importører, men også andre leverandører, der er godkendt af den internationale WFTO-organisation.

Besøg derfor en fair Trade Butik og oplev kulturernes mangfoldighed!

Fair Trade Butikker lægger stor vægt på, at Fair Trade ikke kun henvender sig til mennesker, der har råd til at købe dyrt og eksklusivt. Alle skal have råd til at købe Fair Trade-varer. Jo flere varer, butikken sælger, jo mere købes der fra producenterne.

Der gøres store anstrengelser for, at Fair Trade kan klare konkurrencen på det danske marked. De fleste butikker drives derfor af frivillige, der er medlemmer af en almennyttig forening. Derved holdes butikkens omkostninger nede og man er i stand til at sikre producenterne en fair betaling.

Butikkernes måde at skabe en konkurrencefordel for Fair Trade varer kan sammenlignes med handicapsystemet i golfsporten, der sikrer, at alle kan spille mod hinanden uanset store forskelle i golfkunnen. Fair Trade tanken lægger netop op til, at også den globale handel med den 3. verden burde give ulandene den fordel for at skabe den nødvendige udvikling. 

 Fair Trade Butikker er et levende bevis på, at kun fair handel kan skabe udvikling i den 3. verden.