Stenkunstner på besøg i Danmark

Rickson Zavare er stenkunstner fra Zimbabwe og kommer til Danmark de sidste 2 uger af november. Her skal han stå for 2 workshops, holde foredrag og være en del af Fair Trade Danmarks julemarked.

Den første workshop er et samarbejde med MusiconArt i Roskilde, hvor han over to dage skal lære 15 kursister hvordan man fremtryller kunstværker af de grønne opalsten.

Den anden workshop er et samarbejde med Den Økologiske Produktionsskole på Nørrebro. Her er det 15 unge elever, der skal prøve at hakke i sten over 3 dage.

Den 28. og 29. novermber kan man møde Rickson Zavare til vores fair trade julemarked i Verdenskulturcentret på Nørrebro, København.

Rickson kommer fra Chitungwisa lidt udenfor Harare. Her er han tilknyttet Chitungwisa Arts Centre, hvor han sammen med mange andre håndvækere og kunstnere producerer skulpturer og brugskunst til salg.

Chitungwisa Arts Centre lever op til Fair Trade Danmarks 10 Fair Trade principper og er gennem den danske importør Huset ved Havet godkendt af Fair Trade Danmarks eksterne monitoreringsudvalg.

Fair Trade Danmark har i samarbejde med Huset ved Havet og Chitungwisa Arts Centre kørt flere forskellige projekter i Chitungwisa. Senest var der to Fair Trade Designers i Zimbabwe for at lave innovations workshop. Nogle af resultaterne kan ses i billedgalleriet til højre.