Brugskunst og smykker

Originale Bolga-baskets er en fællesbetegnelse for en lang række forskellige håndflettede kurve med læderhåndtag. Kurvene produceres af kvinder fra det nordlige Ghana, der udover landbrug, er afhængige af kurveproduktion som levebrød. 

Kurveproduktionen udvikles løbende med støtte fra danske kunsthåndværkere og designere. . Du kan læse mere om produktionen, trin for trin.

Bangura Bags sælger tasker til laptops og andre gadgets, skabt af skræddere i Sierra Leones jungle. Taskerne er opkaldt efter Alfred Bangura, som driver skrædderiet. Han ejede en skrædderbutik samme sted som skrædderiet ligger, inden borgerkrigen brød ud i 1991, og det er hans livsværk, der føres videre med hjalp fra de danske bagmænd i firmaet Bangura Bags.

 LoveLou Jewellery er slowfashion smykker til kvinder, mænd og børn. Alle smykkerne er udført i eksklusive, allergivenlige og bæredygtige materialer. Kollektionen består af smykker håndlavet af Louise selv eller håndsyet af minoritetskvinder, i et familie kooperativ i højlandet i Guatemala. LoveLou Jewellery er dansk design, fremstillet med respekt for mennesket, naturen samt det traditionelle håndværk.

Perlerne er lavet af kvinder i Ghanas Eastern Region, der lever i stor fattigdom, og som udover landbrug er afhængige af perleproduktion som levebrød. De er ofte enker eller enlige mødre og er en af de mest udsatte grupper i området. Kvinderne solgte førhen deres perler på det ugentlige lokale marked til meget lave priser. Handlen med perler under Fair Trade vilkår giver kvinderne en reel indkomst, og bidrager til at forbedre udviklingsmulighederne for dem og deres familier - til at børnene kan komme i skole og få mad og medicin.

 

Filtkurv, filtspand, kaffevarmer, æggevarmer, glasvarmer og thehætte m.m i ren uld. Betterfelt.com forhandler kun varer, der er certiferet Fairtade.

Produkterne er filtet i hånden på importørens eget værksted i Kathmandu, Nepal

Skøn genbrugs-kunsthåndværk i glas. Vinflasker bliver skåret, malet og sandblæst i mønstre og har nu nyt liv som vandglas, julepynt, blomsterglas, lanterner og vaser.

I Bulawayo i Zimbabwe sidder en håndfuld glasmagere som formår at gøre kunst ud af affald fra byens værtshuse og restauranter.