Skulpturer m.m.

Der er kun lidt organiseret genbrug af jern og metal i Zimbabwe, HUSET VED HAVET får genbrugsmetaller fra et fattigt arbejderkvarter i Harare.

Svejserne er typisk udlært mekanikere eller de er fra i industrien, og har over tid lært sig den finere svejsekunst. – Ikke kun skal det ligne en and eller en vildsvin, men det skal også have attituden som vi tillægger dyrene – det frække, det kække, det forurettede, det nysgerrige… 

Pædagogisk legetøj i bæredygtigt træ er fremstillet i Sri Lanka, af dygtige håndværkere i selvstændigt drevne familievirksomheder, som med arbejdet kan forsørge deres familier og få meget bedre levevilkår.  Træet kommer fra gummiplantager, hvor træerne er blevet fældet for at gøre plads til nye. 

Legetøj, der forhandles af rainTree,  er selvfølgelig CE godkendt

 Ud af asken opstår Patrices fine figurer, støbt i genbrugsmetal. I Burkina Fasos hovedstad Ouagadougou indsamles stumper af brugte messingrør og lignende. Kunstneren Patrice Balma har sit værksted og butik i Village Artisinal. 

Bemærk at figurerne er unikke værker og derfor varierer i form og udtryk.

Traditionen for kunst, kunsthåndværk og håndværk i sten er Zimbabwes kunstneriske særkende, og  ”Shona Art” går generationer tilbage.

Landenavnet Zimbabwe stammer fra Shona-stammens ord dzimbadzamabwe, som betyder ”Hus af sten”. Som det eneste land på det afrikanske kontingent findes her sten, der er velegnet til skulpturkunst.